Chrome használók figyelmébe

A Google ingyenes böngészője A Chrome rohamléptekkel tör előlre piaci szegmensében. Legnagyobb arányban a fiatalok körében hódít: 42 százalékuknak ez a kedvenc böngészője. Emellett az idősebb korosztály 33 százaléka is erre a böngészőre esküszik.

Ezeknek az adatoknak a fényében nem meglepő, hogy  a Chrome nyerte a megbízhatósági és gyorsasági tesztet  a megkérdezett felhasználók körében.

Azonban sokan nem tudnak arról, hogy a 'felhasználó segítő' opciónak hála, mekkora biztonsági rést tartalmaz a Google böngészője.

Miről is van szó? A csendes telepítésről: a felhasználó tudta nélkül települnek a frissítések és egyéb alkalmazások. Az utóbbi időben egyes termékfejlesztők visszaéltek és titokban telepítettek kártyékony vagy felesleges programokat a felhasználók gépére.


Peter Ludwig menedzser jelentette, hogy ezt az opciót megváltoztatják egy közeli frissítés alkalmával, oly módon, hogy a felhasználónak minden egyes telepítés vagy upgrade előtt megjelenik egy ablak böngészőjében ahol információt olvashat a telepítés menetéről, hatásairól, és a program tevékenységeiről.
Fontos tudni, hogy a Chrome upgradeje után az eddig telepített alkalmazások alapesetben le lesznek tiltva és a felhasználóknak maguknak kell őket újra engedélyezni.

A cikk kelte: 2012-12-27
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...