Facebook és Instagram változások

Elsőként ismerkedjünk meg az Instagramos változásokkal. Tudniillik, hogy a Facebook megvásárolta a több millió felhasználót vonzó Instagramot még 2012-ben, így a két program sikeresen egybeolvadt. Ezzel a tranzakcióval mindenki jól járt a Facebook az Instagram és a felhasználók is. Azonban bombaként robbant a hír, hogy az Instagram megváltoztatja a felhasználási szerződéseket. Eképpen történhetett, hogy minden egyes feltöltött kép az Instagram és a Facebook tulajdonába került, amit így kiadhatnak vagy eladhatnak egy harmadik félnek. (természetesen a kép eredeti tulajdonosa nem részesül a bevételekből, hiszen a cég indoklása szerint a felhasználó is ingyen használja a programot). A dolgok jelen állása szerint elképzelhető, hogy fél év múlva valakinek a családi fotója fogja dísziteni az Ikea éppen aktuális termékeit bemutató számát.

 

A Facebook azon törekvései, hogy több bevételt érjen el reklámok és a közösségi hálóján ingyenese müködő cégek révén, a szakemberek számára régóta nyilvánvaló vált. Azok után, hogy drasztikusan csökentették az ingyenes megjelenés lehetőségét a lájkoló felhasználók üzenőfalán cégek számára, most egy új dolgon törik a fejüket. Ez pedig nem más, mint a videós hirdetések elhelyezésének a lehetősége. Az még nem derült ki, hogy miként fogja befolyásolni a felhasználói felületet ez az opció,( lesznek e pl egész képernyőt betöltő videók, amik könnyen kizökkenthetik a felhasználót a megszokott nyugalomból, vagy csak oldalt a hirdetési felületeken találkozhatunk majd kisméretű videókkal ).
Egy biztos: ezzel a kibővülő lehetőséggel óriási csata veszi majd kezdetét a hirdetők között az üzenőfalainkon, aminek mi egyszerű felhasználók, akik csak azért járunk fel facebookozni, hogy elérjük barátainkat leszünk az igazi vesztesei.

 

A cikk kelte: 2012-12-21
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...