A netes vásárlások előretörése

Az Ipsos 24 országban végzett felmérést fokuszban a netes vásárlásokkal. A szakembereket nem lepték meg az eredmények.
Nagy általánosságban elmondható, hogy az országok zömében a személyes vásárlásokat jobban preferálják az emberek, de a kimutatások alapján a régi vásárlási formának az előnye annyira elolvadt, hogy kezdhetnek aggódni a bolttulajdonosok.

Egyes régiókban (főként csendes-óceáni térségekben) a vásárlási szokások már teljesen átalakultak és minden jel arra mutat, hogy ez a jelenség több országban is folytatódni fog. Eközben Magyarországon a netes vásárlások aránya valahol 20-25 % körül van.

Érdekességképpen megemlítenénk, hogy a netes vásárlásokat manapság a fiatalok nem csak számítógéppel, hanem mobil eszközökkel is végzik. Sőt! A felmérések alapján a mobiltelefonos vásárlások mértéke gyorsabban nő, mint a számitógépes vásárlásoké.
Hogy ez mit jelent egy internetes webáruházat üzemeltető cégnek? Azt, hogy forgalma valószínűleg az évek múlásával csak nőni fog, és hogy el kell gondolkodnia azon, hogy webáruházát mobil eszközökre is elérhetővé tegye.

További információ a mobil weboldalakról itt a webáruházainkról itt

A cikk kelte: 2012-12-12
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...