1.6 millió online vásárló 2012-ben

Az online felülettel rendelkező cégek kiemelkedő forgalomnövekedést tapasztalhatnak minden évben, annak ellenére is, hogy a kiskereskedelmi eladások folyamatos panaszkodásra adnak okot. Ez nem volt másként a 2012-es évben sem!

Tavaly Magyarországon az online szektor 155 milliárd forint bevételt könyvelhetett el magának,ami 22 milliárd forinttal volt kevesebb, mint az idei 177 miliárd rekorderedmény! Ez a 177 milliárd forint 14 százalékos növekedést mutat és eléri a teljes kiskereskedelmi forgalom 3 százalékát.
Az online vásárlások átlagos értéke is magasabb, mint a hagyományos vásárlásoké. Hiszen a felmérések szerint egy átlagos online kosár tartalma 7000 forint értékű ellentétben a hagyományos vásárlás 'kosarával' ami csak 3000 forint értékű. ( ennek többek között az lehet az oka, hogy a cégek egy bizonyos összeghatár felett ingyenes házhozszállítással csábítják a vásárlókat.)

2012-ben 1.6 millióan vásároltak online, a nemek aránya kiegyenlítet. Azonban az előrejelzések szerint, hamarosan előfordulhat, hogy a női vásárlók száma ugrásszerűen megnövekszik. Mint weboldaltulajdonosok hogyan reagálhatunk erre? Átalakíthatjuk a weboldal kinézetét, nőies színeket választhatunk, elkészítjük a nőknek szánt speciális ajánlatainkat, esetleg bővíthetjük a termékkínálatunkat.

A legjobban teljesítő termékek az elektronikai eszközök: tv-k, tabletek, telefonok (ezeknek a nagyrészét már online veszik.) lakberendezési termékek, háztartási gépek, ruházati cikkek, parfümök és játékok.

A fizetések 70%-át itthon készpénzben bonyolítják, a bankkártyás fizetést a vásárlók 20 százaléka,  a banki utalást 10 százalékuk választja.

A cikk kelte: 2012-12-20
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...