QR Kód

QR kód

Japánból származik. Bármelyik Android Iphone vagy Windows telefon képes arra hogy olvassa és értelmezze a QR kódot és ezáltal információt szolgáltasson a felhasználónak. Ehhez mindösszesen arra van szükség, hogy letöltsünk egy alkalmazást.

 

Mit tartalmazhatnak a QR kódok
Koordinátákat, linkeket, nagy mennyiségű szöveget, képet. Felhasználásuk ép ezért sokkal szélesebb rétegű, mint a BAR kódoké.

 

A QR kód felhasználása
Először is le kell szögeznünk, hogy a QR kódok felhasználása még nem mindennapos, de a statisztikák alapján a helyzet folyamatosan javul. A cégek felismerik, hogy kreatív módon oszthatnak meg információt az utca emberével és egyre bátrabban használják nap, mint nap.
Pár terület ahol már sikeresen alkalmazzák a QR kódokat: magazinok, névjegyek, fóliák, szatyrok, weboldal készítés során, webáruház készítés során, stb.


QR kód és a SEO
Amint felrakunk egy QR kódot az oldalunkra (kis szakértelemmel könnyen generálhatunk saját magunk) a Google keresőmotorja beindexeli a képet majd felismeri, hogy QR kóddal van dolga és beindexeli annak tartalmát is. Tehát elmondhatjuk, hogy a keresőbarátság szempontjából a QR kód hasznos és jól teljesít.

QR kód és a weboldal készítés:
QR kód elhelyezésének számtalan módja van a weboldal készítés során.  Pl kedvezményt adhatunk velük, vagy használhatjuk bármilyen információ átadására ( telefonszám térkép email )

A cikk kelte: 2012-12-14
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...