Seo szógyűjtemény

GYM: A három keresőóriás kezdőbetűjének rövidítése. Google, Microsoft és Yahoo birtokolja napjainkban a legnagyobbnak járó címeket.

 

UGC: Felhasználó által generált tartalom
Ez a pont különösen fontos, ha meg akarjuk tartani weboldalunk helyezését a keresőkben. A google úgy van megírva, hogy jobban preferálja a régi weboldalakat az újakkal szemben, ellenben fontos, hogy lássa az oldalal foglalkozva van, folyamatosan a kulcsszavaknak megfelelő tartalommal látják el. Ezeknek a kritiérimuknok pedig úgy tudunk megfelelni, ha rendszeresen frissítjük régi weboldalunk tartalmát.

 

CMS: Tartalomkezelő rendszer
A legjobb módja annak, hogy folyamatosan frissen tartsuk weboldalunkat, hiszen egy jó tartalomkezelő rendszer segítségével programozási tudás nélkül adhatunk tartalmat régi weboldalunkhoz.

CTR: Átkattintási arány
Megmutatja hány százalékban kattintanak az oldal látogató egy-egy adott linkre. Minél magasabb ez a százalékos érték annál jobb.

 

Link juice: Weboldalunkon található olyan linkek minősége és mennyisége melyek a weboldalunkon navigálják a látogatókat.

 

Organic traffic: Nagyobb keresőkből származó megkeresések.

 

PR: PageRank. A Google internetes keresőmotorjának legfontosabb eleme. Azt figyeli, hány link mutat más oldalakról a mi weboldalunkra. Természetesen azt is figyelembe veszi és értékeli, hogy milyen minőségű weboldalról mutatnak ezek a linkek. Nagyon nehezen manipulálható, ennek ellnére vannak taktikák a befolyásolására. Azonban használatuk nem minden esetben éri meg.

 

SERP: Kulcsszó keresés utáni találati lista a keresőkben.

 

Spider: Így hívjuk a Google által használt keresőrobotokat.

 

Stuffing: Kulcsszavunk túlhasználását jelöli. Abban az esetben fordulhat ez elő, ha kulcsszavunkat spammeljük a weboldal készítés során.

 

A cikk kelte: 2012-12-17
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...