Szabálytalan webáruházak

Az Európai Unió még júniusban végezte azt a vizsgálatot, amely fényt derített több szabálytalanságra is a webáruházak kapcsán.
A legjobban kifogásolt hiba, hogy a felhasználók számára nem, vagy csak nagyon eldugott helyen teszik elérhetővé a felhasználási feltételeket a webáruházak üzemeltetői. Ezen felül elfogadhatatlannak mínősítették, hogy egyes helyeken nem pontosan tüntetik fel a végfelhasználói árakat.

Másik kritikus hiba az ügyfélszolgálat és annak hiánya. Sok esetben egyáltalán nincs feltüntetve ügyfélszolgálat a weboldalakon, vagy csak szimplán nem lehet őket elérni. Holott ez is alapfeltétele lenne a webáruházak üzemeltetésének
Ezek a minden felhasználót érintő súlyos mulasztások aggályokat ébresztettek a vizsgálódó csoportban és fontolgatják szankciók bevezetését.

A fent említett pontokat fontos, hogy betartsuk, ha webáruház készítésére adjuk a fejünket. Ellenkező esetben jogi lépéseket tehetnek ellenünk. Ezért érdemes a legmegbízhatóbb cégekkel leszerződni a webáruház készítésére.

 

Webáruházainkat megtekintheti itt

A cikk kelte: 2012-12-12
Vissza a hírekhez

Új hírek

2013.01.16 -
Múlthéten jelent meg a Chome legújabb verziójának bétája, mely igen érdekes újítással próbálja felhívni magára a felhasználók és a fejlesztők figyelmét.
Tovább...
2013.01.15 -
Webáruház tulajdonosok nyilatkoztak egy ismert tech magazinnak arról, hogy mely funkciókat értékelik leginkább a webáruházukba látogató internetes felhasználók. A cikket azoknak ajánljuk, akik már sikeresen üzemeltetnek, vagy szeretnék sikeresebben üzemeltetni webáruházukat.
Tovább...
2013.01.10 -
Mivel cégünk 2013-tól responsive technikával is kiszolgálja megrendelőit, ezért idejét láttuk egy bemutató cikknek. Kattintson, ha érdekli a jövőbe vezető út.
Tovább...